Zoekmachine optimalisatie - Va-Webdesign

Zoekmachine optimalisatie

Tegenwoordig wordt er overal gestrooid met termen als SEO en linkbuilden. Dit zijn echter termen die niet voor iedereen bekend in de oren klinken. Op deze pagina zal dus in detail toegelicht worden wat dit nu eigenlijk is.


Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van 'Search Engine Optimization' Dit vertaalt zich vrij naar 'zoekmachine optimalisatie'. Het doel hiervan is om de content op een website of webshop dusdanig te optimaliseren en verbeteren, om zo de vindbaarheid te vergroten. Google, Yahoo en andere zoekmachines geven een bepaalde score aan een website of webshop. De hoogte van deze score bepaalt de rangorde van weergave in de zoekmachines.


Zoekwoordoptimalisatie

Zoals de naam al suggereert, wordt er bij deze techniek gekeken naar de zoekwoorden die gebruikers invullen om naar een bepaalde website te gaan. Stel, iemand heeft een tandartsenpraktijk in Utrecht. Als er iemand op het internet zoekt naar 'tandarts Utrecht', is het de bedoeling dat deze specifieke tandartsenpraktijk zo ver mogelijk bovenaan staat. Dit gaat echter niet vanzelf. De tandartsenpraktijk moet aan de zoekmachines laten zien dat de zoekopdracht 'tandarts Utrecht' ook daadwerkelijk naar een website tandartsenpraktijk in Utrecht leidt. De zoekmachines proberen namelijk altijd de meest relevante informatie aan de zoeker te bieden. Hier moet dus slim op ingespeeld worden. Wanneer er op de website van de praktijk veel van deze zoekwoorden te vinden zijn (zoals tandartsenpraktijk Utrecht, tandarts Utrecht, kies trekken Utrecht, beugel Utrecht etc.), zal de de website van de tandartsenpraktijk in Utrecht relatief hoog in Google weergegeven.


Linkbuilding

Het derde onderdeel is linkbuilden. Zoekmachines zijn ingesteld om alle sites op dezelfde manier te analyseren. Een van de manieren waarop de rangschikking tot stand komt, is het zoeken naar links. Stel, de eerder genoemde tandartsenpraktijk uit Utrecht heeft een blog waar ook een aantal wetenschappelijke teksten op geplaatst zijn. Voorbeelden zijn teksten over cariës, verstandskiezen en informatie over de opbouw van de tand. Al wordt er op websites zoals Wikipedia naar deze blogartikelen 'gelinkt', wordt de informatie op de website van de tandartsenpraktijk gezien als relevanter en dus kent de zoekmachine dan een hogere score toe. Hierdoor komt de website hoger in de lijst van zoekresultaten te staan in de zoekmachine. Het creëren van deze links is dus zeer belangrijk. Wat nog belangrijker is, is het onderhouden van deze links. Hierdoor blijft de score (en dus de locatie in de zoekmachine) hoger.

 

Zoekmachine optimalisatie
Technische dienst

Va-webdesign heeft al voor veel bedrijven de techinsche dienst mogen verzorgen. Dat wil zeggen dat wij op kantoor werkzaam zijn, en hier problemen oplossen zoals laptops, printers, routers en veel meer dingen die niet goed functioneren. De bedrijven waar wij momenteel werkzaam zijn, kunt u hieronder bekijken.

AMT-MEDICAL

ICEK

BB-REMARKABLE